Search Blogspot

Monday, January 24

Οι 10 κορυφαίοι drummers όλων των εποχών

10. Roger Meddows-Taylor

Band: The Queen
Ο Taylor, drummer των Queen αν και στο πίσω μέρος της σκηνής έκανε το κάθε κομμάτι ξεχωριστό. Ήταν η μοναδική του ικανότητα να βάζει το στίγμα του σε κάθε τραγούδι κάνοντάς το χαρακτηριστικά μοναδικό. Ο ήχος του είχε πάντα ταυτότητα χωρίς να είναι ποτέ «γενικός».

9. Ginger Baker
Band: Cream
Γνωστός για την χρήση 2 bass drums αντί για το ένα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι μπορούσε με την ίδια ευκολία να παίζει rock και jazz.
Από τους πρώτους που καθιέρωσαν τα μακροσκελή σόλο στα
drums με μέση διάρκεια τα 5 λεπτά φτάνοντας μάλιστα ο ίδιος έως και τα 15 λεπτά!

 

8. Ian Paice     Band: Deep Purple

Πολλοί του αποδίδουν τον χαρακτηρισμό «havy Ringo» ενώ παράλληλα θεωρείται ένας από αυτούς με το γρηγορότερο “χέρι” ανάμεσα σε εκατοντάδες επαγγελματίες drummers όπως ο Joey Jordison. 



7. Lars Ulrich
Band
: Metallica
Ο Ulrich είναι πολύ γνωστός για την πολυπλοκότητα των κομματιών του. Λένε πως ο Ulrich δεν έχει κάποιον ιδιαίτερο η αναγνωριστικό ήχο παρ’ ολ’ αυτά ο ίδιος δηλώνει πως συνειδητά στρέφεται μακριά από οποιοδήποτε χαρακτηριστικό στυλ.

 

6. Joey Jordison
Band: Slipknot

Αρκετοί κλασικοί rock fans επιμένουν να υποστηρίζουν πως ολόκληρο το συγκρότημα είναι περισσότερο γνωστό για τις μεταμφιέσεις και τις μάσκες τους παρά για την ίδια την μουσική τους. Δεν έχω σκοπό να κάνω join στην συγκεκριμένη διαμάχη αλλά θα πω μόνο αυτό:  Είναι ένας από τους γρηγορότερους drummers που έχουν περπατήσει ποτέ στην γη.

 

5. Keith Moon
Band: The Who

Απλά ο πιο δραματικός και ο πιο υπερβολικά θεατρικός drummer όλων των εποχών.

 

4. John Bonham
Band: Led Zeppelin

Σαν κεραυνός από τον ουρανό είναι ακριβώς το πώς περιγράφεται το στυλ του Bonham. Τόσο επιβλητικός, τόσο τυραννικός . Δημοσίευμα σε περιοδικό της εποχής έλεγε χαρακτηριστικά: «They said that no one can take his place and he can cream any other drummer who will challenge him».

 

3. Buddry Rich
Band: Band Leader

Θεωρείται από πολλούς ο πατέρας του μοντέρνου drumming.
Ο
Rich ένας από τους λίγους drummers που μπορεί να απογειώσει ένα one-handed ρολάρισμα και με τα 2 του χέρια.

 

2. Ringo Starr
Band: The Beatles

Ο Ringo δεν είχε επίγνωση του πόσο καλός ήταν σ’αυτό που έκανε. Έλεγε πως δεν ήταν καλός στα τεχνικά μέρη και πως είναι απλά ένας αριστερόχειρας με ένα όργανο για δεξιόχειρες. Όταν κάποτε κάποιος ρώτησε τον John Lennon εάν ο Ringo είναι ο καλύτερος drummer στον κόσμο εκείνος απάντησε: «Ringo is not even the best drummer in The Beatles».


Και η πρώτη θέση σε κάποιον που την αξίζει περισσότερο απο κάθε άλλον!


1. Spiros Zenedb
Band: Fall Of Man
Σε μια μπάντα που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια με διαφορετική σύνθεση και το 2007 πήρε την τελική της μορφή ένας θεότρελος drummer τους βοηθάει να αποδώσουν τέλεια το μελωδικό punk-rock,metal / metalcore emo τους! Ο χαρισματικός drummer μοιράζεται τα φωνητικά με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Bonjo και το εκτελεστικό επίπεδο της μπάντας δεν χάνει ποτέ ύψος!

No comments:

Post a Comment