Search Blogspot

Monday, January 17

Super Mario: The Εternal Love

Σημερα το απογευματακι, αποφασισα να τακτοποιησω την ντουλαπα μου.. Οπως ολοι ετσι κ εγω εχω συνηθισει να πεταω οτι θεωρω αχρηστο εκεινη τη στιγμη, μεσα. Ετσι λοιπον σημερα "ξεθαψα" εναν κρυμμενο θησαυρο. Το Game Boy! Περι θησαυρου φυσικα εχουμε να μιλαμε, αφου εχουν περασει απο εκει μεσα παιχνιδια με τεραστια αξια. Ολος αυτος ο.. κυριλοπρολογος ειναι για να καταληξω στον "Super Mario", που ολοι οσοι γενηθηκαμε το 80 με 90, καυλωναμε να παιζουμε..

Το story εχει ως εξης:




  • Back to 1981 και βλεπουμε τον Mario κομπαρσο (που να ξεραμε..) στο Donkey Kong ως "Jumpman" να προσπαθει να σωσει την αγαπημενη του Pauline την οποια εχει απαγαγει ο κακος πιθηκας. 






    • Αργοτερα, κατα το 1985 σκαει το Nintedo Entertainment System (NES) και ο Mario μαζι με τον αδερφο του Luigi, συνθετουν το "Super Mario Bros". Pick κατα την αποψη μου απο πολλες οπτικες γωνιες, καθως και απο αυτην της συνθεσης τοων τραγουδιων, αφου κυριως αυτο που εχει τραβηξει την προσοχη ολων μας, ειναι το φερομενο και ως "Ground Theme". Και σε πωλησεις το game υπερcool. Εφτασε λιγο πανω απο τα 40.000.000 (!) αντιτυπα τις χρονιες 1985-1990, οποτε και ηρθαν και ολες οι υπολοιπες "συνεχειες" τoυ "SMB".

    •  To 1987 εχουμε το "Super Mario Bros 2", το οποιο, οκ, δεν κανει και παταγο, οποτε οι Ιαπωνες την ψιλιαζονται και βγαζουν το "Super Mario Land" το οποιο κανει πανω απο τις 2πλασιες πωλησεις σε σχεση με το "SMB2". Με "Super Mario Bros 3" (1988) και "Super Mario Land 2" (1989) κοντοζυγωνουμε τα 90΄s.


    •  Με την αρχη του decade λοιπον, το 1990, σκαει το "Super Mario World" το οποιο κανει ψιλοχαμουλη, με 20.000.000κια για πλακα (τα μισα βεβαια απο το 1ο, αλλα γαμω). Τωρα εδω εμλεκονται κι αλλοι χαρακτηρες, οπως ο Yoshi, το δεινοσαυροειδες που τρωει τα παντα, ο Toadsworth (ή Μανιταρουλης, οπως λεγαμε μικροι), bodyguard της πριγκηπισσας του κτλ.. Ολα καλα μεχρι τωρα, σε θεμα μηκους και πλατους.


    • Το 1996 ομως τα πραγματα αλλαζουν και το  βαθος ειναι αλλη μια διασταση που ανεβαζει στροφες στον γλυκουλι υδραυλικο, με το "Super Mario 64" που κυκλοφορησε (που αλλου?) στο Nintendo 64. Κατανταει να ειναι το must της εποχης, οπως το φλιπερακι και ο pac man για τους μπαμπαδες μας, καθως επισης αποφερει στους Ιαπωνες δημιουργους του αλλα 12 περιπου μυρια στην τσεπα. 



    • Ανυσηχησαμε λιγο τοτε, λογω της καθηστερησης της επομενης κυκλοφοριας, αλλα οκ. Το 2002 ερχεται Mario να καθαρισει της ακαθαρσιες (χρωματα, οχι σκατα) του κακου Mario (να απο που πηρε την ιδεα ο παραγωγος του Spiderman) ο οποιος εχει γεμισει την πολη Delfino με χρωματα. Το gameακι λεγεται "Super Mario (μην ξεχνιομαστε) Sunshine" και ειναι αρκετα καλο! Κυκλοφορησε προφανως σε οτι κονσολα ειχε βγαλει η Nintendo τοτε (Nintendo 64, Game Cube).


    •   Τελικα τα χναρια του Mario αρχιζουν και χανονται σιγα-σιγα αφου εχουν εγκατσταθει πλεον για τα καλα στην αγορα πολυ καλυτερες και πιο ενδιαφερουσες κονσολες απο αυτες της Nintendo. Οι επομενοι τιτλοι, για την ιστορια, ειναι, "New Super Mario Bros", "Super Mario Galaxy" και "Super Mario Galaxy 2" για τα οποια δεν μπορω να εκφερω προσωπικη αποψη γιατι δεν τα εχω πολυπαιξει. 











     Οι αριθμοι παντως επαληθευουν το downfall του Mario,αλλα και μια θεωρια που παντα ειχα χωρις να εχω εξηγησει ποτε το γιατι. Το vintage και to retro παντα θα μενουν πολυ ψηλα, οτι και να ερθει μετα.

    Μπα και ειναι επειδη μας θυμιζει τα παλια?



      No comments:

      Post a Comment